Amy na cestě

Psychologie osobnosti Osobní rozvoj O Amy

Není den bez rozvoje. V životě každého z nás není den, ve kterém bychom se něco nenaučili. Někam se neposouvali nebo se něco aspoň malého o sobě nedozvěděli. Není moment, který by se dal na sto procent opakovat. Není tedy den, kdybychom se nerozvíjeli. A možná o tom ani nevíme. 

Každý jsme originál.

Většina z nás by chtěla nejenom obstát, ale i uspět, ať už kvůli sobě samým, nebo kvůli lidem kolem nás. Máme své sny a přání. A také očekávání. Často jsme hodnoceni. Jak rodinou, přáteli, tak samozřejmě i v práci. A doba nám to nijak neusnadňuje. Tlak na výsledky je neúprosný.

Podvědomě cítíme, že nám náš život občas vrací to, jací jsme. Rádi bychom se posunuli, ale často nám nezbývá sil. A do toho se máme ještě rozvíjet? Proč vlastně?

Stejně, jako většina zásadních životních otázek, nemá ani tato jednoznačnou odpověď. Věřím, že každý člověk by měl přijmout aktivní přístup k vlastnímu životu a k lidem kolem sebe. A ten je u každého z nás jiný.

Amy je tu pro nás.

Úvahy o tom, kdo jsme, vedli k tomu, že se “narodila” Amy. Umělá inteligence, která nám pomáhá lépe vidět nás samotné. Vytvořili jsme ji právě tak, aby nám ukázala obě strany mince naší osobnosti. A pak už je to na nás. 

Amy nám pomůže nalézt naši cestu. Ať už jsme sportovci, umělci, vrcholoví manažeři, nebo prostě kdokoliv, kdo na sobě chce pracovat. 

Jen blázni spěchají.

V ten moment lze pracovat na těch částech naší osobnosti, které si rozvoj zaslouží. Už moment, kdy jsme se podívali na své silné i slabé stránky, chtěl odvahu a ocenění. Tím naše cesta začíná. A není to rozhodně běh na krátkou trať. Zároveň není třeba spěchat a chtít vše změnit hned. 

Osobní rozvoj by tedy měl začít pochopením sebe sama a přijetím toho, kdo jsem.

Odpovědi na otázky

Poznat sám sebe je proces, který vyžaduje otevřenost, odvahu a sebedůvěru. Cesta není linka na mapě, je to soubor otázek a hledání odpovědí. A právě odpovědi dávají našemu životu větší smysl. Amy je tady proto, aby nám pomohla některé odpovědi nalézt anebo nám je připomenout. A to, jak s nimi naložíme, je na nás samotných a lidech kolem nás.  

Autor článku: Veronika for Amy
Foto: Shutterstock
Nejoblíbenější články
  1. Vztekat se? Povoleno!
  2. Leader pod lupou